Afbeelding invoegen
 
Vrijwilligster Henny over tuinieren bij Majstro

Henny woont sinds maart 2022 ook in het Aaron gebouw net als de Majstro jongeren. In augustus kwam zij bij Majstro op bezoek tijdens ‘Gluren bij de buren’, een afspraak waarbij buren elkaar beter leren kennen. Het gesprek kwam op tuinieren. "Ik mis het werken in mijn oude tuin wel”, zei Henny. "Tuinieren maakt je hoofd zo lekker leeg”. 

In het voorjaar 2022 is bij Majstro een mooie tuin aangelegd. Ouders van de jongeren die er wonen onderhouden de tuin zelf, het schiet er vaak wat bij in. Majstro kon wel wat hulp gebruiken. Een afspraak was snel gemaakt en sindsdien is Henny regelmatig in de Majstro tuin te vinden! Onkruid wieden, planten opbinden, frambozen en tomaten plukken. Heerlijk vindt ze dat. Vooral onkruid wieden: "Dan heb je echt eer van je werk" aldus Henny.

De tuin ziet er hartstikke mooi uit. "Echt een kadootje om in de tuin te kunnen werken. Zo dicht bij huis en de sfeer is fijn bij Majstro”, zegt Henny. Henny is zelf een kadootje vindt Majstro, Henny’s tuinhulp wordt erg gewaardeerd!