Julian

En ik ben Julian, of zeg maar: 'Juul'. Volgens mijn ouders ben ik een vrolijke eigenwijze puber (uit 2000) en de 'grote' broer van Fleur & Sam. Ook al ben ik de oudste, ik zal wel altijd 'de jongste' blijven. Samen met papa & mama, Albert en Christa, wonen wij met z’n vijven aan de rand van het buitengebied op een mooi vrij plekje in Groesbeek, in het kerkdorpje 'de Horst'. Ook Zipp onze hond en Kaatje de kat, wonen bij ons in huis. Daarnaast scharrelen er nog wat kippen, een haan en konijnen rondom ons huis. Al met al een gezellige drukke bende.
Ik houd van bedrijvigheid & gezelligheid. Ik ben graag samen met lieve mensen die even de tijd voor mij nemen om een boekje voor te lezen of samen met mij een liedje zingen. Ik word heel erg blij van muziek en ik dans op geheel eigenwijze, al 'fladderend' kun je zien dat ik hier heel veel plezier aan beleef.  Ik ben heel erg goed in het maken van moeilijke puzzels, ik heb dan ook het zogenaamde 'puzzel-syndroom'. Net als mijn leeftijdgenootjes ben ik helemaal verslaafd aan de iPad, daarop maak ik graag puzzels, doe ik een lego-spelletje of kijk ik een filmpje op YouTube.

Overdag ga ik naar Stichting Dienstverlening Cuijk ("De Looijerij”), waar ik op de belevingsgerichte dagbestedingsgroep als assistent-medewerker een fijne dag beleef. Bij de Looijerij doe ik het liefste klusjes, zoals papier versnipperen, mee de was opvouwen (óf heel lang kijken hoe al die grote wasmachines draaien), appels schillen voor de appelmoes, meehelpen met de afwas of koken, ook ga ik graag mee boodschappen doen of ik maak een puzzel. Donderdag is mijn favoriete dag: dan gaan we naar het Ganzenbos, een kinderboerderij in Cuijk. Als ik maar lekker actief bezig kan zijn, zit ik het beste in mijn vel. Ik zwem & spetter wekelijks met veel plezier in het zwembad en maak heel graag fietstochtjes op de duotandem. Ook houd ik erg van het buitenleven, de boerderij, een ritje maken op de tractor (maar dat mag ook een ander groot voertuig zijn ;-))..… Je kunt mij geen groter plezier doen!

Ik praat weliswaar niet altijd even duidelijk en spreek in korte woord-zinnetjes. Maar als ik iets heel graag wil, kan ik dat wel goed duidelijk maken. Als je mij niet begrijpt, dan is dat niet erg, ik neem je gewoon aan de hand mee…. Samen komen we er wel! 

Voetnoot van papa & mama: Juul leeft altijd in het moment en dat is een ware levenskunst die de meeste van ons niet beheersen. Ondanks zijn vele (o.a. verstandelijke) beperkingen heeft Juul één heel groot talent: 'hij kan onbeperkt genieten'!!! Daar genieten wij dan ook enorm van!
  Afbeelding invoegenfoto | Masha Adriaans